Motiver fra Gamlebyen med vårt klubblokale i Donkejongården til venstre for statuen av Kong Fredrik II.

sØK INFORMASJON OM ROTARY OG GAMLEBYEN FREDRIKSTAD ROTARYKLUBB VED Å BRUKE
NEDTREKKSMENYEN I DET GRÅ FELTET OVER BILDENe

Lenke til TRF (The Rotary Foundation) donasjon

, bedrift og samfunnsaktør

7. april ga Henning André Lilleng, Maritim leder ved Borg havn, en grundig gjennomgang av organisasjon, aktiviteter, utvikling, den nye Havne- og farvannsloven – med sine utfordringer, og Borg Havn som en viktig del av nasjonal beredskap.

CO2-fangst

24. mars holdt Pål Mikkelsen, Borg CO2, et meget interessant foredrag om karbonfangst, bygget på mulighetsstudien «CCS –klynga på Øra og i regionen», kommende studier og videre utvikling.
(CCS – Carbon Capture and Storage)

Referatet er her

SIRKULÆR OG BÆREKRAFTIG SAMFUNNSUTVIKLING

17. mars tok Ole Jørgen Hanssen – professor, og seniorforsker ved NORSUS (det tidligere Østfoldforskning) – oss med på en spennende og lærerikreise i sirkulærøkonomi og bærekraft med Øra og Nedre Glomma som basis.

Referatet er her

HVOR VIL ROTARY? Funn fra et Distriktsguvernørbesøk

10. mars redegjorde Bernt Børresen for funnene som ble gjort i diskusjonene ved bordene under Distriktsguvernør Jutta Backmann besøk til klubbene i Fredrikstad i Tøihuset i Gamlebyen i november 2019. Det planlagte Intercity-møtet på Roald Amundsens minne – hvor funnene skulle presenteres og diskuteres – måtte avlyses. Møtedatoen var 12. mars 2020!

Funnene ble nå, som premiere, presentert for klubben.

Referatet finner du her

NEDBRYTBAR PLAST

Anders Fransson, BioBag International AS hadde 3.mars et meget interessant foredrag om nedbrytbar plast.

Hva er biologisk nedbrytbar plast, og hvilke produkter leveres med slike materialer?  Foredraget belyste også Grønn PE (polyethylen) og annen type plast, samt utfordringer omkring mikroplast.

---------------------

HALODI – Et norsk roboteventyr

24.feb holdt Morten Marius Mulvad Moe Apenes et meget spennende foredrag om en ny generasjon roboter – utviklet av gründere i Norge!

Referatet er her.

---------------------

MEDLEMSMØTER PÅ NETT!

Stemningsrapport fra Donkejon; Møtet er på storskjerm, PC-en i forkant tjener som
kamera og mikrofon, på bordet også en ekstra høytaler.

Pandemien styrer fortsatt våre sosiale liv. Vi har innsett at fysiske medlemsmøter fortsatt ligger noe inn i framtiden. Klubben har derfor iverksatt medlemsmøter på nett. Vi bruker Microsoft Teams som plattform for møtene våre. Lenke for pålogging sendes på E-post til medlemmene på mandager. Vi har opprettholdt vår ordinære møtetid, onsdager fra 1845 til 1945. Nettmøtene ledes av President Tove, Sekretær Håvard og Bernt fra «studio» i Donkejon.

Politiets nye beredskapssenter